Poliţiştii rutieri au intervenit aseară la un accident rutier produs pe DN 6, în afara localităţii Teregova, în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că C.ION, de 49
ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, într-o
curbă deosebit de periculoasă a pătruns pe contrasens şi a acroşat un autoturism după
care a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerei C.FLORICA, de 45
ani, care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Caransebeş unde i-au fost acordate
îngrijiri medicale.
Conducătorii auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul alcooltest,
rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare
corporală din culpă.
Accident in lant in curbă deosebit de periculoasă
Traversarea prin loc nepermis, i-a adus moartea
Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit
la un accident rutier produs pe raza localităţii Teregova, în seara zilei de 25
septembrie.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp
ce S.SIMONA, în vârstă de 42 ani, conducea un autoturism din direcţia Orşova
spre Caransebeş a accidentat un pieton care traversa strada prin loc nepermis şi
fără a se asigura.
În urma accidentului a rezultat decesul pietonului, un bărbat în vârstă de
55 ani, al cărui cadavru a fost depus la Morga Spitalului Municipal Caransebeş în
vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind
negativ.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de
ucidere din culpă.
EXCLUSIV INFOCS Dezastru la Teregova: două case arse și o a treia salvată în ultimul moment
Incendiu devastator la Teregova: pe strada principală, o casă mare cu mai multe anexe a ars în întregime, o a doua a rămas fără acoperiș și o a treia a fost salvată la timp de intervenția localnicilor până la sosirea pompierilor militari de la Caransebeș.
Focul a fost sesizat de vecinii care au dat alarma. Din cauza vântului puternic, focul care cuprinsese acoperișul clădirii principale- a casei mari- și încăperile din față, s-a extins cu repeziciune la celelalte construcții ale gospodăriei ce formează un careu. Dus de vânt, focul a trecut și la acoperișul vecinului pe care l-a aprins în totalitate. De aici, vântul a dus focul la o a treia casă, dar între timp, sătenii au sărit cu gălețile. La fața locului au sosit formațiunile de pompieri civili ale Primăriei Teregova ce au în dotare o autospecială. ÎN permanență, alături de pompierii civili a fost primarul comunei, Marius Damian. Cu ajutorul acesteia, pompierii civili au reușit să stingă focul de la a treia gospodărie și să oprească extinderea celui de la a doua casă. La fața locului au sosit patru echipaje de pompieri militari din cadrul ISU Semenic- Detașamentul Caransebeș. Zeci de locuitori din Teregova, dar și din Rusca, au venit în ajutorul cu găleți și ce au avut la îndemână pentru a ajuta pompierii.
Pagubele sunt imense, o gospodărie și munca de o viață a mai multor generații s-a făcut scrum. A doua casă este și ea grav afectată și de nelocuit. la această oră- 04:40, pompierii militari sting focarele ascunse de la cele două case.
O posibilă cauză ar putea fi o scânteie provocată de un scurtcircuit electric din cauza vântului puternic, dar nu sunt excluse și alte piste cum ar fi scânteile de la un coș necurățat sau foc deschis.
Vom reveni cu amănunte și poziția oficială a pompierilor militari. Multumim pentru imaginile de amator.
Bilanț al incendiului de la Teregova- o gospodărie distrusă și pagube de 130.000 de lei
Trei case din teregova s-au aprins în ajun de Sfântul Ion. O casă a fost distrusă în întregime iar celelalte două au fost salvate la timp, pagubele fiind minore în comparație cu primul imobil.
Sărbătoarea Sfântului Ion a fost nefastă pentru o familie din localitatea cărăşeană Teregova, după ce agoniseala lor de o viaţă s-a prefăcut în scrum. Incendiul a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112 în seara de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00. Două dintre autospecialele de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Caransebeş au parcurs cei aproximativ 35 de kilometri dintre cele două localităţi în mai puţin de 30 de minute. Situaţia de la faţa locului a determinat chemarea încă unei autospeciale, astfel că, numărul total al pompierilor militari prezenţi a fost de 21, cu menţiunea că, în dimineaţa zilei de 07 ianuarie a.c., un 9 pompieri au fost înlocuiţi cu alţii. Totodată, la sosirea profesioniştilor, doi dintre voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teregova se afla deja în acţiune cu autospeciala din dotarea lor.
Deşi au reuşit să evite producerea unor pagube mult mai mari, pompierii militari nu ar mai reuşit să salveze nimic din una din casele care a ars, aceasta fiind mistuită de flăcări în totalitate, valoarea bunurilor distruse fiind estimată la aproximativ 130.000 lei. Astfel, au ars: acoperişul şi podul casei în care erau depozitate aproximativ 10 tone de fân şi 4 tone de cereale; în cele patru dormitoare ale casei s-au transformat în scrum: geamurile, uşile, întregul mobilier, aparate electronice şi electrocasnice, covoare, precum şi în jur de 400 de kilograme de haine. Totodată, în cele celelalte încăperi ale casei au ars 2 maşini de spălat, 1 boiler, 1 lasă frigorifică. În afumătoare, au fost mistuite de flăcări în jur de 200 de kilograme de carne și produse din porc, lemne, saci cu rumeguş, o moară electrică şi una de lemn și câte nu mai are omul în casă și pe lângă casă.
Pagubele la celelalte două case care au fost afectate de incendiu nu au fost aşa de mari. Astfel, la una dintre ele a ars podul unei anexe şi cele în jur de 5 tone de fân depozitate acolo, deteriorându-se şi planşeul. În timp ce la cealaltă casă au ars doar 10 căpriori de lemn susţinători ai acoperişului unei anexe.
Munca pompierilor militari a fost îngreunată de sursele de apă deficitare din localitate. Într-o primă fază, s-a încercat alimentarea autospecialelor de intervenţie, cu o motopompă, dintr-un pârâu aflat la circa 70 de metri distanţă. Constatându-se că aceasta metodă este ineficientă, s-a trecut la alimentarea „în navetă” de la aproximativ 10 km, din localitatea Armeniş. După ce focul a fost stins, pompierii militari au trebuit să se asigure că acesta nu se va mai reaprinde şi s-a început îndepărtarea tuturor materialelor combustibile rămase la faţa locului în urma prăbuşirii acoperişului – fân, lemne, scânduri, cereale – ceea ce a dus ca retragerea din dispozitiv să se facă în ziua de 07 ianuarie a.c., la ora 14:30.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric produs la una din anexele casei care a ars.
Recomandăm cetăţenilor să evite depozitarea de materiale combustibile în podurile caselor sau anexelor acestora, mai ales dacă aceste anexe sunt reprezentate de afumători.
Purtător de cuvânt ISU Semenic
Locotenent Adriana Marghescu
VIDEO Tradiția merge mai departe – ruscanii și cornerevenii, își aduc turmele în sat
Zilele sunt tot mai scurte și mai reci, soarele este de culoarea gutuii iar paleta toamnei începe să coloreze frunzele și iarba. Este clar! Toate semnele arată că a venit toamna. Doamne ajută! Las” să vină, numai să fie lungă și călduroasă să apuce omul să-și strângă porumbul și curcubetele de pe câmp, merele din pom și să-și aducă turmle acasă.
De la jumatatea lunii septembrie, turmele incep sa coboare de la munte. Dupa „ravasit”, turmele pornesc – unele spre campie, unde vor ierna, altele sunt duse în stânele de la marginea satului. Acest lucru este perfect normal pentru țăranii din Rusca Teregova și Cornereva- poate ultimii păstrători al obiceiului transhumanței curate din Banatul Montan. Ca odinioară, așa cum au pomenit și învățat și ei din moși- strămoși, cobanii de azi cu i-phone și smarthphone la chimir, își aduc turmele spre casă într-o procesiune veche de când satul sau Banatul: caii cu desagi – în frunte, turmele de mioare cu măgari și catâri și câinii, iar la urmă, câte un tractor cu tot calabalâcul: căldarea și vasele pentru închegat, haine și bunde, pături și așternuturi pe care le-au avut pe munte și mai ales, butoaiele cu brânză. Acum, cu toții au plecat spre vale, iar sus pe munte, au rămas stânele părăsite până la primăvară.
Din Munții Banatului – Muntele Semenic, Țarcu și Godeanu bănățean, se cobor spre sat turmele cu oi grase și lânoase, prin întortocheatele văi ale păraielor și râurilor emblematice ale Banatului Montan. Se strecoară turmele încet printre stânci și bolovani începând cu jumătatea lui septembrie. Sunt turmele care coboară din muntele pe care l-au urcat primăvara, până la Sfântul Gheorghe. Este vremea „răvășitului oilor”, sfârșitul de „contract”, pentru ciobani și slugi, care acum se aduna si chefuiesc in cinstea ultimelor zile pe care le petrec cu turmele in acest an.
La intrarea în sat, încă de la Rusca Teregova, turmele sunt așteptate de cetele de muzicanți și șuvoiul amestecat – ciobani, oi, cai, măgari și câini – curge încet pe șosea în sunet de ,,torogoată, acordeon și saxafon” iar gândul tuturor zboară spre ce se va întâmpla când ajung la destinație, la Rusca și Cornereva: carnea fragedă va sfârâi în tigaie sau in proțap, mămăliga va bolborosi in ceaunul ,,de stână” cât o roată de car și sătenii – proprietarii de turme- cei care si-au dat peste vară oile in munte, ce sosesc cu provizii de bere si tuica, de fapt ordinea este inversă, pentru a-i cinsti pe ciobani și păcurari.
Așa cum se vede și în imaginile prinse de prietenul Andrei, ciobanii s-au aprovizionat încă de pe drum cu ,,udătură”: unii cară lăzi cu bere, alții au în mână sticle cu ,,răchie de-a bătrână și groasă, ca oloiul” .
Și fiindcă așa au făcut de când este lumea, adică prima dată s-au întins mesele și s-a chefuit, așa se va face și acum: petrecerea si mai apoi împărțeala. După ce toată lumea s-a ospătat bine, vine si timpul pentru socoteli. Se numără oile, fiecare sătean își ia animalele și brânza cuvenită și calculată la ,,măsuratul oilor” în primăvară – brânza pentru lunile în care mioarele au fost date la stână.
Dar, nu e întotdeauna veselie, se mai întâmplă ca țăranii să aibă pagubă mare. Unii au rămas cu jumătate din oi. Pe unele le mănânca ursul sau lupii, altele sunt trăsnite, ba mai pică în râpă sau se îmbolnăvesc de ,,șchiop” sau la stomac. Dupa ce cantaresc branza cuvenita si isi vad animalele, oamenii au de ales intre a prelungi „contractul” cu ciobanii care vor pleca mai departe cu turmele, la iernat, in campie sau rămân pe lângă sat, așa cum este obiceiul la Rusca și la Cornereva, oamenii își țin oile acasa.
Magarii sunt elemente de baza in acest drum spre sat sau spre munte. Dormitorul, bucataria, garderoba, toate sunt randuite cu mare grija pe magarusi. „Cand ii ingheata mainile unui cioban, el trebuie doar sa traga de o sfoara a unui pachet pe care l-a pus pe un anume magar si sa scoata manusile. Cand ii este foame, trebuie sa stie precis la ce magar sa mearga ca sa ia ceaunul de mamaliga, branza sau pastrama. Cand l-a udat ploaia, stie precis pe ce magar are hainele de schimb.
Sătenii din Rusca si din Cornereva, spun ca branza care se face in zona lor, e cea mai gustoasa. Secretul consta in iarba buna de pe Semenic, Muntele Mic sau Țarcu si racoarea. Cum te indepartezi de zona asta, o sa vezi ca branza e din ce in ce mai iute, spun ciobanii.
În continuare, vă lăsăm să vă delectați cu spectacolul trecerii sutelor de oi prin Rusca Teregova. O parte din mioare vor rămâne în sat, iar altele, cele mai multe, vor merge la stăpânii lor, la Cornereva.


VIDEO Muzeul Etno-Istoric AD-Pannonius Teregova
Istorie și etnografie în Banatul de Munte, cu mărturii de veacuri ale civilizației din zonă. Toate acestea se regăsesc în cel mai recent muzeu inaugurat în țară, la Teregova.
Muzeul Etno-Istoric AD-Pannonius Teregova a fost inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute și poartă numele vechiului castru roman din localitate.
Vizitatorii au ocazia să admire aci costume tradiționale din zonă, obiecte de ceramică autentică, instrumente agricole, dar și fotografii vechi cu localitatea.
Primăria s-a implicat și în achiziționarea unor documente istorice despre Teregova și care întregesc colecția vernisată în cadrul noului muzeu. Toate acestea sunt mărturii ale unei civilizații atestate documentar prin secolul XV.
Castrul roman Ad-Pannonius este o dovadă a vechimii localității Teregova.
Un tânăr de 35 de ani din Lugoj, a murit într-un accident de motor la Teregova
Sâmbătă în jurul orei 14, la ieşirea din localitatea Teregova, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 35 ani. Bărbatul de 35 de ani venea cu motocicleta donspre Armeniș pe E70 și se îndrepta spre Herculane. După impact, în prima fază, tânărului care era constient, i s-a acordat primul ajutor de către oamenii care s-au strâns la locul accidentului. Motociclistul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Caransebeș unde a fost supus unor controale medicale, dar la un moment dat, bărbatul a început să piardă sânge pe gură și cu tot efortul medicilor, în câteva minute a decedat. Bărbatul avea doar 35 de ani și era din Lugoj.
Din primele verificări la faţa loculului, s-a stabilit faptul că în timp ce P.D., în vârstă de 61 ani din Teregova, se afla la volanul autoturismului său, s-a pus în mişcare dintr-o parcare amenajată, fără să se asigure şi fără a acorda prioritate bărbatului care se deplasa cu motocicleta din direcţia Caransebeş către Orşova, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a motociclistului în vârstă de 35 ani care a fost transportat la Spitalul Mun. Caransebeş unde, la scurt timp, a decedat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
foto.fb
VIDEO Carnagiu pe DE70 între Domașnea și Teregova – 4 oameni uciși
Patru bărbați cu vârste între 26 și 60 de ani, au murit aseară într-un groaznic accident de circulație ce a avut loc pe E70, în apropierea pasajului CFR de lângă Teregova. Conform primelor cercetări, evenimentul rutier s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed.
https://youtu.be/Ke5fN-49pAM
Patru persoane au murit joi Pe DN6 în urma unui accident produs în zona unui pasaj de cale ferată din apropierea localităţii Teregova din Caraş-Severin.
Din cauza vitezei pe timp de ploaie și carosabil alunecos, la o curbă realtiv ușoară, Dacia autoutilitară în care se aflau patru oameni ce lucraseră la renovarea bisericii din Domașnea, a derapat, s-a răsucit pe șosea la 90 de grade și s-a izbit cu partea laterală dreaptă de botul unui autotir ce circula regulamentar dinspre Caransebeș.
Impactul a fost nimicitor: cei patru bărbați – dintre care trei aveau vârste cuprinse între 26 și 30 de ani și un al patrulea de 60 de ani, au fost grav accidentați și au rămas captivi între fiarele mașinii. Mai mulți șoferi aflați în trafic au încercat să scoată victimele din mașină, dar până la sosirea ambulanței și a mașinii de descarcerare, cei patru oameni au murit unul câte unul din cauza rănilor și a traumatismelor. Mașina arăta ca în filmele de groază: distrusă și cu valuri de sânge peste tot. Șoferul tir-ului a intrat în stare de șoc și a fost nevoie de intervenția medicilor pentru ași reveni. El spune că impactul a fost așa de puternic încât tir-ul a fost împins în spate cu un metru.
”Din primele cercetări rezultă faptul că autoutilitara Dacia, a fost scăpată de sub control într-o curbă, s-a răsucit la 90 de grade şi a pătruns pe contrasens unde a fost lovită de un tir ce circula regulamentar. Accidentul s-a produs din cauza vitezei pe un carosabil ud” a spus pentru InfoCs.ro comisarul șef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Caras-Severin.
Toți cei patru bărbați morți aseară pe E70 la vreo 10-15 km de Teregova, sunt din Lugoj și lucrau la o firmă ce preluase lucrările de renovare a bisericii din Domașnea. Trupurile neînsufleţite ale bieților oameni au fost depuse la morga Spitalului Orășenesc din Caransebeş de unde vor fi preluate de rude. Se pare că acesta este cel mai grav accident de circulație din acest an ce a avut loc pe drumurile din Caraș Severin.
VIDEO A avut noroc – Un bărbat din Teregova a rezistat două nopti si o zi pierdut in munti
Un bărbat în vârstă de aproape 60 de ani din Teregova. a fost căutat de duminică și până azi în jurul prânzului de un număr mare de forțe de ordine, salvamontiși și localnici. Matei Popa, care este administratorul primăriei, a plecat sâmbătă dimineața să culeagă ciuperci în pădurile din apropiere și nu s-a mai întors acasă.
Ultima dată a fost văzut sâmbătă seara de o persoană din Verendin care s-ar fi oferit să-l ducă la un drum de întoarcere acasă, însă acesta a refuzat, pe motiv că el cunoaște drumul foarte bine.
https://youtu.be/mkLyOPJD-74
Duminică, în căutarea bărbatului, au plecat mai bine de 50 de localnici, care s-au alăturat salvamontiștilor, pompierilor, pădurarilor din localitate, jandarmilor și polițiștilor. În total, 200 de oameni. S-au oferit să-i ajute și primarii din Luncavița și Mehadica, precum și câțiva motocicliști, dar fără niciun rezultat concret. La ora 19 căutările au încetat.
Luni dimineața căutările au fost reluate și cu ajutorul a doi câini lup de la Caransebeș, câini special antrenați în salvarea de vieți omenești. Primarul Damian a solicitat și ajutorul primarului Marcel Vela de la Primăria Caransebeș, instituție care are o miniflotilă de drone și cu care să survoleze zona în speranța găsirii angajatului primăriei.
Situația s-a detensionat luni în jurul prânzului când Matei Popa, administratorul comunei Teregova, căutat de sute de oameni duminică și în această dimineață, și-a făcut apariția, viu și nevătămat, tocmai în partea cealaltă a muntelui, la Prilipeți, în Valea Almăjului.
El spune că plecase sâmbătă dimineață, împreună cu alți patru prieteni, să adune ciuperci în pădure. O bună bucată de drum, cei cinci au mers grupat pentru că se lăsase ceața, iar vizibilitatea devenise tot mai redusă. La un moment dat, Popa s-a îndepărtat de grup, iar când prietenii săi i-au observat lipsa, au început să-l strige și să-l caute, dar fără rezultat. Disperați, oamenii au dat alarma în sat și imediat au început căutările.
Din fericire, omul avea mâncare și apă la el și nu s-a pierdut cu firea. Peste noapte s-a adăpostit în frunze iar dimineața a pornit din nou la drum. Astăzi, la 12,30, Matei Popa care are 59 de ani, a fost găsit de pădurarii din Borlovenii Noi și apoi a ajuns la Prilipeți. După două nopți dormite în pădure și peste 25 de kilometri parcurși pe poteci de munte, omul s-a salvat singur din ghiarele morții. În urmă cu vreo 3- 4 ani, în condiții similare, un bătrân din Anina s-a pierdut pe munți și nu a mai fost găsit nici până în ziua de azi.
Jaf cu acordul sefilor ? Pe raza Ocolului Silvic Teregova firmele exploatează lemn după bunul plac ?
În urma sesizării de către Grupul Ecologic de Colaborare Nera a Comisariatului Teritorial de Regim Silvic Timisoara şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş – Severin, care a fost făcută în luna octombrie 2015 şi prin care autorităţilor li se cerea să cerceteze aspecte ale unor posibile încălcări ale Codului Silvic pe raza Ocolului Silvic Teregova de către o reţea formată din angajati ai OS Teregova, lucrători de la Garda Forestieră, lucrători din Poliţie şi firme de exploatare a lemnului care favorizează tăierile ilegale de arbori şi execuţia de drumuri forestiere fără autorizare.
Conform procesului verbal al controlului realizat de către Garda Forestieră din cadrul Comisariatului Teritorial de Regim Silvic Timisoara pe raza Ocolului Silvic Teregova s-a constatat un management defectuos al parchetelor cu incalcarea Codului Silvic si sustragerea ilegala de masa lemnoasa. Au fost amendate firmele SC VERSAV SRL cu 45000 lei şi SC AND SILVA SRL cu 16000 lei iar, pentru personalul de la Ocolul Silvic Teregova implicat în aceste infracţiuni au fost propuse Direcţiei Silvice Caraş – Severin masuri de sancţionare. Aspectele penale privind aceste infracţiuni a fost sesizate Parchetului din Caransebeş.
Rămâne să aflăm un răspuns în viitor la întrebarea: Cum va fi sanctionată conducerea Direcţiei Silvice Caraş – Severin pentru valul de infractiuni la Codul Silvic de pe raza ocoalelor silvice Bocsa, Reşiţa, Teregova şi Bozovici atâta timp cât infracţiunile la Codul Silvic se produc mereu cu complicitatea şefilor din structurile RNP Romsilva ? D-lui Craciunescu, directorul general RNP Romsilva, implicat el însuşi într-un dosar penal privind retrocedări ilegale, îi va fi greu să facă ordine în curtea Direcţiei Silvice Caraş – Severin. Probabil totul se va termina cu o mustrare verbală …urmată de o bătaie pe urmăr “ca între noi ai noştri”.
Monitorizarea tăierilor de lemn de pe raza Ocolului Silvic Teregova s-a făcut în cadrul proiectul de interes public „Voluntariat pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului”, un proiect destinat implicării unui număr mai mare de cetăţeni în activităţi de voluntariat pentru protejarea şi conservarea patrimoniului natural din sudul Banatului.
GEC Nera
Primim pe adresa redacției: Violențe la Teregova și poliția reacționează cu întârziere ?
Pe adresa redacției și pe contul de socializare al www.infocs.ro am primit un mesaj de la Teregova în care se spune că: ,,Din nou s-au petrecut violențe în comună Teregova. Este strigător la cer ce se poate întâmpla şi nimeni nu vrea să facă nimic. Moșu Petru de 39 de ani din Teregova, s-a dus la sediul poliţie bătut şi plin de sânge iar șeful de post, Nicolae Oprea, l-a trimis acasă spunându-i să nu sune la 112 și să se întâlnească în ziua următoare când i-l va căuta el personal pe cel agresat. Ba mai mult, polițistul Oprea i-a spui lui Moșu Petru să meargă să se spele că-i vine rău când îl vede așa, plin de sânge pe față”.
Am intrat în legătură cu bărbatul agresat, Petru Moșu din Teregova, care ne-a spus următoarele lucruri: ,,Totul s-a întâmplat pe data de 1 ianuarie în jurul orei 21, pe o stradă din comună în fața unui magazin, în zona ,,Bârsești” din Teregova. Eram cu soția – care a intrat în magazin să-mi cumpere un pachet de țigări. În acel moment, pe stradă a apărut un autoturism în care se afla Ioan Cojocariu. (un cunoscut al lui Moșu). Cojocariu este farmacist și are în Tergova o pensiune și o farmacie. Petru Moșu, care are o datorie ceva mai veche, de 150 de lei la Cojocariu, s-a apropiat cu gândul să-l salute pe farmacistul care coborâse din mașină. Farmacistul, l-a luat la întrebări pe Moșu Petru cerându-i banii, după care, fără nici un cuvânt, l-a lovit pe Moșu cu ceva în zona feței. Bărbatul a căzut la pământ, dar loviturile au continuat. ,,Cojocariu mă lovea și mi-a strigat că mă bagă în portbagaj și mă duce în parcare și mă împușcă” a declarat pentru infocs.ro Moșu Petru.
Norocul lui Moșu a fost că din magazin, a ieșit soția care a început să țipe – moment în care agresorul a urcat în mașină și a plecat. Familia Moșu a mers la postul de poliție iar continuarea o știți. Scandalul Cojocariu – Moșu vine la doar câteva zile după ce alți trei bărbați din Tegeova au fost snopiți în bătaie – tot pe stradă, de către un alt tânăr. Petru Moșu spune că ,,am așteptat să vină domnul polițist la mine -așa cum mi-a spus că va face. Eu nu mai pot să merg decât sprijinit, ma doare rău un picior și coastele de la bătaie. Cineva a postat pe site-ul www.infocs.ro ce s-a întâmplat și abia atunci, adică luni seara în jurul orei 21, polițistul Nicolae Oprea a venit la mine acasă și mi-a luat o declarație. Repet, asta abia după ce povestea a ajuns pe facebook. Acum, o să merg la Reșița la medicul legist și voi merge pe calea legii. Nu se poate ca legea să fie doar pentru ăia cu bani, legea este una pentru toți” a mai spus Petru Moșu.
Infocs.ro încearcă să obțină și poziția lui Ioan Cojocariu, dar până acum, nu am avut succes. De asemenea, vom publica și punctul de vedere al IPJ CS.
UPDATE ORA 14
În jurul orei 14, am luat legătura și cu Ioan Cojocariu. Dânsul spune că nu știe absolut nimic despre această problemă și acuzațiile ce i se aduc și că a dat și o declarație la postul de poliție în acest sens. Acum, rămâne ca oamenii legii să-și facă datoria și să stabilească exact ce s-a întâmplat la Teregova și cine l-a bătut în așa hal pe Moșu Petru.
Concurs la Teregova –”Să cunoaștem mai bine lumea în care trăim”
Vineri, 22 Aprilie, în ultima zi a Săptămânii Școala Altfel, Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Munții Țarcu s-au reunit la Liceul ”Sf. Dimitrie” din Teregova. 50 de elevi de gimnaziu de la 5 școli din vecinătatea Munților Țarcu au participat la ediția a treia a concursului de prezentări pe teme de natură și protecția mediului ”Să cunoaștem mai bine lumea în care trăim”, organizat la Liceul Tehnologic ”Sf Dimitrie” din Teregova, într-un program mai amplu „Școala teregoveană – centru cultural comunitar” desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.
Cele 11 echipe s-au întrecut în a prezenta teme despre plantele și animalele protejate din zona Munților Țarcu, importanța naturii în viața noastră și grija pe care trebuie să o avem pentru a păstra pe termen lung pentru bogățiile naturale din această zonă (apa, pădurile, viețuitoarele). Locul I a fost câștigat de echipa ”Ecologiștii” de la Școala Gimnazială Măru, formată din elevii Sofronici Simona, Adam Simona, Savu Cristina, Isac Andreea și Trifu Cosmin, care au pregătit lucrarea ”Metode de ecologizare în viața de zi cu zi” sub îndrumarea D-nei Profesoare Natalia Pădureanu. Locul II a fost obținut de echipa ”Invictus” de la Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” din Teregova, formată din elevii Bica Ioana, Dragomir Călin, Cristi Ianoșigă și Berzescu Alin, care au fost îndrumați de Dl. Profesor Nistor Iorga. Locul III a fost câștigat de echipa ”Very Eco” formată din elevii Margan Nicoleta, Mălăiescu Andra, Gugea Ionuț, Savu Leonard Dorin care au pregătit lucrarea ”Cum putem fi mai eco în viața de zi cu zi” sub îndrumarea d-nei profesoare Natalia Pădureanu.
Evaluarea lucrărilor a fost realizată de către un juriu format din trei membri: Doamna Prof. Nicoleta Marcu, director al Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, Domnișoara Ionela Slejiuc, biolog voluntar din partea Asociației Bio-Team și Domnul. Ing. Ovidiu Lesei, campion național la tir cu arcul.
Acest concurs a fost organizat în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu, derulat de Asociația Altitudine Filiala Banat cu susținerea financiară a Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România. În cele cinci ediții ale acestui proiect, peste 1300 de elevi au participat la lecții despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură, 230 de elevi au participat la diferite concursuri, 140 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, unii dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite parcuri naționale din Europa.
Parteneri în realizarea acestui proiect sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, Asociația Bio-Team, Clubul de Turism Concordia Lugoj, pensiunile Vila Dor, Vila Șucu și Florina din Poiana Mărului și școlile partenere: Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Zăvoi, Școala Gimnazială Măru, Școala Gimnazială Vârciorova, Școala Gimnazială Slatina-Timiș, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Cornereva, Școala Gimnazială Turnu Ruieni și Școala Gimnazială Borlova.
VIDEO Ploaia a făcut ravagii la Rusca Teregova – Apa a intrat în mai multe gospodării
Cerul s-a rupt peste Rusca Teregova iar apa a luat-o la vale de pe dealuri. Tone de nămol și piatră au fost cărate peste sat de pe coasta dealurilor de torentele formate în câteva minute. Apa a venit cu o așa putere încât oamenii nu au avut ce face și au privit neputincioși la dezastru. Nici măcar nu au mai avut timp să pună saci cu nisip sau altă stavilă în calea apei. Pentru a vedea filmul, fă clik pe pictograma de mai jos.
https://www.facebook.com/gogutz.cernescu/videos/854887337957059/
Au fost inundate mai multe gospodării din capătul satului. Apa a intrat în curți, pivnițe și magazii, dar din fericire, ploaia s-a oprit la timp astfel încât pagubele nu au fost așa de mari. În schimb, oamenii vor trebui să lupte acum cu tonele de nămol și pietre aduse de torente în casele lor.
Imagini fb Gogut Cernescu
Tragedie la Poiana Rusca Teregova – un bărbat de 39 de ani, om de afaceri din Caransebes, s-a înecat
Ceea ce trebuia să fie o partidă de pescuit pe apele barajului de la Rusca Teregova, s-a transformat într-o tragedie. Patru amici din Caransebeș, cu vârste cuprinse între 39 si 60 de ani, au pornit cu o barcă de la mal din zona Pensiunii Witman spre mijlocul barajului.
Ajunsă undeva după mijlocul barajului, din motive care nu se cunosc încă, barca cu cei patru ocupanți s-a răsturnat. Varianta ca barca să fi lovit ceva, este puțin probabilă fiindcă în zona respectivă apa are peste 20 de metri adâncime. De aici, lucrurile au luat o întorsătură tragică: ajunși în apă, se pare că oamenii s-au speriat și au intrat în panică, mai ales că unul dintre ei nu știa să înoate. Cert este că Marian Văcărescu, om de afaceri din Caransebeș proprietarul unui service și a unei pensiuni, a luat-o primul înot spre mal. În urma lui, ceilalți trei colegi au rămas ținându-se de barcă, dar din cauza apei foarte reci, alții doi au decis să pornească spre mal înot. Cei doi au ajuns la mal, iar acolo au realizat că că Marian Văcărescu nu era de găsit, deci, nu ajunsese acolo. Mai grav era faptul că aceștia nici nu l-au întâlnit în timp de înotau spre mal.
Între timp, celălalt pescar ce nici nu știa să înoate, a rămas pe loc ținându-se de barca răsturnată. De pe mal, doi bărbați – Mihai Stepanescu și Ianăș Caius Stepanescu – tată și fiu din Rusca Teregova, au văzut ce s-a întâmplat, au alergat câteva sute de metri spre locul în care aveau barca și au pornit vâslind aproape doi km spre locul în care se afla barca răsturnată cu omul în apă. Cei doi au vâslit pe rând pentru a ajunge cât mai rapid la barca răsturnată, l-au recuperat pe pescarul ce era la capătul puterilor și l-au transportat la mal.
La fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care i-a acordat pescarului primul ajutor după care l-au transportat la spitalul din Caransebeș. Ceilalți doi colegi ai săi au refuzat să meargă la spital. La barajul de la Rusca au ajuns pompierii militari de la Detașamentul din Caransebeș, iar pompierii au pornit în căutarea bărbatului dat dispărut. O barca a pornit pe apă, iar alți pompieri ajutați de localnici, au căutat pe mal, dar fără nici un succes. În jurul orei 21, la baraj a ajuns un echipaj de scafandri de la Turnu Severin. Cu toate că se întunecase deja, cu ajutorul tehnicii din dotare, scafandrii l-au căutat pe Marian Văcărescu aproape două ore, dar din cauza întunericului și a apei foarte reci, căutările au fost sistate și vor fi reluate dimineață.
,,Fundul barajului este foarte periculos și denivelat în această porțiune. Aici s-au făcut excavații masive și s-a scos pietriș și nisip ce s-a folosit la construcția barajului. Pe fundul apei sunt adevărate adevărate cratere adânci de 15-20 de metri care se întind pe sute de metri. Am vorbit cu scafandrii și pompierii militari și dimineață îi vom ajuta cu informații despre topografia albiei” a declarat pentru www.infocs.ro Caius Stepanescu.
Vom reveni cu amănunte în cursul zilei de azi.
EXCLUSIV VIDEO Tragedia continua in familia lui Marian Vacarescu – Trupul barbatului este de negasit
În data de 19.07.2016, în jurul orei 18.17, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, prin apel la 112, că pe lacul de la Barajul Poiana Rusca s-a răsturnat o barcă, iar o persoană este în pericol să se înece.
Ajunşi de urgenţă la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că era vorba de o barcă cu patru persoane care s-a răsturnat. Două persoane au înotat până la mal, una a fost salvată de Caius şi Mihai Stepanescu, tată și fiu din Rusca, cu ajutorul unei bărci cu vâsle, iar cea de-a patra persoană nu a reuşit să ajungă la mal.
Persoana recuperată din apă de către cei doi, a primit primul ajutor la faţa locului şi a fost transportată la Spitalul din Caransebeş în stare de conştienţă, iar celelalte două persoane au refuzat preluarea de către Serviciul de Ambulanţă Județean Caraș-Severin.
https://youtu.be/qS_789IkTrs
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi scafandrii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au desfăşurat misiuni de căutare – recuperare a persoanei înecate până în jurul orei 24.00.
Miercuri, un echipaj cu 5 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, alături de 5 scafandri de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Mehedinţi şi Arad şi personal din cadrul grupei operative, au acţiona la locul evenimentului pentru căutarea şi recuperarea celei de-a patra persoană.
Misiunea scafandrilor a fost una deosebit de grea din cauza apei adânci și reci ce nu trece de 5- 6 grade. În plus, din cauza anotimpului foarte ploios, turbiditatea apei este crescută -în multe locuri vizibilitatea fiind apropiată de zero. Cu ajutorul lui Mihai Stepanescu, pompierii și scafandri au localizat locul în care s-a petrecut tragedia, l-au marcat cu geamanduri, după care au început căutările. Scafandri au găsit barca, dar din nefericire, cadavrul este de negăsit. Căutările au fost sistate în jurul orei 21 și urmează să fie reluate astăzi. Conform procedurilor, de obicei, căutările cu scafandri durează 3 zile, după care operațiunile încetează. În mod normal, un cadavru este scos de apă la suprafață în 4 – 5 zile, dar la barajul de la Rusca, lucrurile stau altfel din cauza apei foarte reci.
Acesta este primul caz de înec petrecut în Barajul de la Rusca de când a fost dat în folosință în urmă cu aproximativ 10 ani. Marian Văcărescu, bărbatul dispărut în apă, avea 39 de ani, era proprietarul unei pensiuni și al unui service în Caransebeș și se pare că era cardiac. Omul suferise 3 intervenții chirurgicale fiindu-i montate 3 stenturi.
Citeste si articolul anterior cu un clik aici: http://www.infocs.ro/tragedie-la-poiana-rusca-teregova-un-barbat-de-39-de-ani-om-de-afaceri-din-caransebes-s-a-inecat/


















Amenintare cu bomba la……o nunta la Rusca Teregova
Ameninţare cu bomba la Rusca Teregova min Caras Severin. Un telefon anonim anunţa aseară în jurul orei 22, ca la miezul nopţii, la căminul cultural din Rusca Teregova, va avea loc un atentat cu bombă. Ba mai mult, cel ce a făcut anunțul se pare că știa foarte bine locul deoarece a dat indicii sigure privind amplasarea meselor nuntașilor și a nașilor alături de miri.
Forţele speciale au intrat în alertă, dar oamenii au lucrat cu calm și cu maximă discreţie pentru a nu crea panică în rândul celor peste 300 de nuntași prezenți la petrecere. Polițiștii și specialiștii în astfel de probleme, au profitat de faptul că aproape toată lumea se mutase cu cheful afară, în fața căminului unde avea loc jocul.
Așa că, au fost făcute verificări și au fost controlate cu maximă discreție scena, toate încăperile și anexele. Ba s-a mers până acolo încât au fost controlate și pachetele mai voluminoase sau cămările de alimente și băutură. Alți polițiști au verificat chiar și în cazanele cu supa şi sarmale sau sub mese.
În final, tot cu maximă discreție, pirotehniștii s-au retras pe unde au venit fără să creeze prea multă vâlvă. Pentru sătenii care au observat că în spatele căminului este cam multă agitație, varianta oficială a fost că s-au făcut niște verificări la instalația electrică.
Gura satului spune că de fapt întâmplarea de aseară ar avea legătură cu jaful de la Oțelu Roșu de acum vreo 3- 4 ani când – nu se știe cine – ar fi intrat în casa fostului șef de la Finanțele Publice Oţelu Roşu de unde s-au furat dintr-un safe bijuterii – cu kilogramele – și o mare, foarte mare sumă de bani.
Vezi articolul aici: http://www.infocs.ro/jaf-de-zile-mari-la-otelu-rosu-seif-furat-cu-bunuri-in-valoarea-de-peste-1-700-000-in-el/
VIDEO Monumentul partizanilor banateni resfintit la Teregova
În comuna Teregova a fost resfințit monumentul înălţat în anul 2003 în memoria celor care şi-au jertfit viaţa în Rezistenţa anticomunistă din Munţii Banatului. La eveniment au participat foşti deţinuţi politici şi foşti deportaţi în Bărăgan, alături de localnici şi de oficialităţi judeţene şi locale.
Momentul comemorativ a debutat cu slujba religioasă iar apoi, la monument au fost depuse coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea Asociaţiilor foştilor deţinuţi politici şi deportaţi în Bărăgan din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, a Primăriei şi a şcolii din comuna Teregova, precum şi a unor urmaşi ai foştilor deţinuţi din localitate. De asemenea, elevii Liceului Tehnologic „Sfântul Dimitrie” din Teregova au prezentat sceneta „Chemarea libertăţii”, inspirată din fapte reale, ce au reliefat momente ale luptei anticomuniste din această localitate.
Prezent la Teregova, secretarul de stat Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, a afirmat că aici, în urmă cu 60-70 de ani, a fost un adevărat leagăn al luptei anticomuniste din România: ”Niciunde în Europa comunistă nu au existat atâţia martiri şi asemenea orori, ca în România, atât ca număr, cât şi ca bestialitate, fiind supuşi la munci silnice, flămânzi, bătuţi, înlănţuiţi, lipsiţi de minime condiţii de igienă şi asistenţă medicală. Eram mândri că suntem români, dar niciodată nu ne-am simţit mai umiliţi în patria pe care am iubit-o, mai mult decât în ultimii cinci, şase ani. România trece printr-o criză morală fără precedent. Dacă în această ţară se mai regăseşte ceva în are moralei, trebuie să o căutăm, cu certitudine, între zidurile foştilor deţinuţi politici şi deportaţi.
Acolo este kilometrul zero al moralei româneşti. Fie ca acest monument de la Teregova să dăinuie peste decenii şi peste veacuri, pentru a le vorbi tinerilor de astăzi şi de mâine despre lupta şi jertfa noastră”. Nicolae Ciurică este ultimul partizan în viaţă din comuna Teregova. El a primit, în 2016, din partea preşedintelui, Klaus Iohannis, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler. ”Am luptat, atunci, împotriva comunismului, dar, după cum se vede, a fost în zadar. Chiar şi după Revoluţia din 1989, dacă nu cei din acele vremuri, copii lor ne conduc. Din pcate, am suferit atâtea chinuri, patru ani prin pădure şi zece ani în puşcărie, din cei 25 pe care mi i-au dat. Dar dacă aş fi încă o dată tânăr, acelaşi lucru l-aş face, însă un pic altfel”.
La rândul ei, preşedinta Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Comunismului din România, filiala Caraş-Severin, Cornelia Fetea, le-a vorbit celor prezenţi despre atrocităţile prin care au trecut eroii căzuţi în această luptă, deţinuţi sau deportaţi, care au fost condamnaţi la moarte şi executaţi fără sentinţă, morţi în închisori ori departe de casă, în câmpia Barăganului, din cauza grelelor suferinţe prin care au trecut.
O femeie de 41 de ani a murit in urma unui accident intre Teregova si Armenis in defileul Timișului
Un grav accident de circulaţie a avut loc în această seară pe DN6, între localităţile Teregova şi Armeniş. O femeie de 41 de ani a murit.
Maşina cu număr de Mehedinți în care se afla femeia ca pasager, era condusă de către un bărbat de 36 de ani, circula dinspre Caransebeş spre Orşova. La un moment dat, pe o porțiune de drum paralelă cu râul Timiș și unde marcajul este de linie continuă pe aproape toată porțiunea de la ieșirea din Armeniş și până la intersecția cu Rusca Teregova, mașina a intrat în viteză într-o curbă spre stânga. Din cauza vitezei şi a carosabilului ud, autoturismul a intrat în derapaj și s-a izbit cu partea laterală dreaptă de un camion TIR care circulă regulamentar dinspre Teregova spre Armeniș – Caransebeș. La volanului TIR-ului se afla un șofer în vârstă de 44 de ani.
În urma impactului, pasagera din dreapta și șoferul autoturismului cu număr de Mehedinți au fost grav răniți și au rămas încarcerați. Pentru scoaterea lor din mașină au intervenit Pompierii militari de la Caransebeș. ACeștia i-au scos pe cei doi din mașină, femeia nu mai dădea semne de viață și i-au predat mașinilor de ambulanță sosite la fața locului. Șoferul a supraviețuit și a fost transportat la Spitalul Municipal din Caransebeş.
Traficul rutier a fost blocat pe DN6, coloanele de mașini ajungând la Teregova și Schitul Piatra Scrisă din Armeniș. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi au testat şoferul TIR-ului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Va reamintim ca duminica trecuta, pe acelasi drum, numit si ,,drumul mortii” – a ,mai avut loc un accident – din nefericire – tot mortal. ,,Accident de circulaţie cu o victimă în Caraş-Severin, în afara localităţii Slatina Timiş prin care trece DN 6, cunoscut şi sub numele de şoseaua morţii din cauza numeroaselor evenimente tragice. Nenorocirea s-a produs duminică seara, în jurul orei 23, din cauza nerespectării vitezei de deplasare, în condiţiile unui carosabil umed.
Polițiștii au stabilit că un bărbat de 37 de ani, din judeţul Mureș, a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, dinspre Caransebeș spre Orșova. La km 435+400 m, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, carosabilul fiind alunecos, ansamblul de vehicule a intrat în derapaj, semiremorca a pătruns pe contrasens și a acroșat lateral o autoutilitară cu volan pe dreapta, condusă de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Timiș, ce tracta o remorcă, care se deplasa regulamentar pe sensul său de mers.
„În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului pe locul din stânga-față în autoutilitara care circula regulamentar și rănirea ușoară a conducătorului autoutilitarei și a altor două persoane, cei trei răniți ușor fiind transportați la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se arată în comunicatul Poliţiei.
CEAȚĂ DENSĂ PE D.N.6. , PE SECTORUL DE DRUM CORNEA-DOMAȘNEA-TEREGOVA. CIRCULAȚI CU ATENȚIE!
La această oră se circulă în condiții de ceață densă pe D.N.6, pe sectorul de drum Cornea-Domașnea-Teregova. Rulați cu atenție mai ales în zona troiței din localitatea Domașnea, unde sunt mai multe autoturisme parcate.
Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic.
Acest fenomen impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.
Așadar, verificaţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizaţi luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, acolo unde este semnalat acest fenomen!
Acordaţi o atenţie deosebită sistemului de ventilaţie/dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii!
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!
Păstraţi rândul în coloană şi nu vă aventuraţi în efectuarea unor depăşiri care vă pot pune în pericol siguranţa dumneavoastră şi pe a celorlalţi participanţi la trafic!
Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi!
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când situaţia o impune!
Teregova, Luncavita, Mehadica si Cornea – alese de Antena 1 sa reprezinte Banatul
Comunele Teregova, Luncaviţa, Medhadica şi Cornea au fost alese de către Antenă 1 să reprezinte Banatul într-o nouă emisiune tv, care va fi filmată aici în dată de 9-11 Martie 2018.
În prima zi de filmări, DOUĂ VEDETE vor bate satele acestora comune în căutarea de fete mândre, dar şi de oameni talentaţi, indiferent de vârstă, sex ori de talentul lor, care poate să fie legat de tradiţii, de cântat, dans, actorie, umor, sport, îndemânare, viteza, forţa. Orice ar putea impresiona telespectatorii Antenei 1.
A doua zi, cele două vedete vor organiza o PRESELECŢIE, în care îşi vor forma fiecare câte o echipă de fete frumoase.
În a treia zi se va desfăşura FINALĂ LOCALĂ, care va aduce de la Bucureşti un JURIU SPECIAL FORMAT DIN ALTE 3 VEDETE.
Juriu îi va alege pe cei mai talentaţi concurenţi şi îi va răsplăti cu PREMII PE LOC de câte 1.500 lei.
În finala serii, juriul va alege şi cea mai mândră fata a zonei, care va fi premiată pe loc cu 5.000 lei şi se va califica în finala naţională de la Bucureşti, din studiourile Antena 1, unde va concura cu fetele câştigătoare din alte regiuni ale ţării pentru MARELE PREMIU DE 20.000 DE EURO!!! (Înscrieri se fac la Teregova: Ilie Pârvulescu 0722 748 373)